Vamesii vor verifica validitatea vizei acordate studentilor Statele Unite au decis sa intareasca masurile de securitate, inasprind printre altele masurile de verificare a vizelor printre studenti, ca reactie la atentatele de la maratonul din Boston.
Aceste masuri intervin in contextul in care un student din Kazahstan, a carui viza nu era valida, a fost acuzat de politisti de tainuire a dovezilor in cazul atentatelor din Boston. Vamesii au primit deja ordin sa verifice vizele fiecarui student. Azamat Tajaiakov s-a intors in Statele Unite, desi nu mai urma cursurile universitatii la care fusese inscris.

Viza de student a lui Tajaiakov expirase in momentul in care ajuns in New York, pe 20 ianuarie. In aceste conditii, vamesii vor verifica la granita validitatea fiecarei vize de student, potrivit agentiei Associated Press.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.