Presedintele american, Barack Obama, s-a declarat de acord cu o decizie a Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA), care permite accesul tinerelor la pilulele de a doua zi, fara prescriptie medicala, incepand cu varsta de 15 ani.

Obama, care se afla intr-o vizita de trei zile in America Latina, a declarat ca a fost ingrijorat de recomandarea initiala a FDA care ar fi putut permite accesul tinerelor la pilule contraceptive fara prescriptie si indiferent de varsta, scrie MEDIAFAX.

Kathleen Sebelius, secretarul pentru Sanatate, a blocat in decembrie 2011 accesul fara prescriptie la aceste pilule al tinerelor cu varste mai mici de 17 ani, afirmand ca nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a dovedi ca medicamentele sunt sigure pentru toate fetele tinere. Dar Obama a declarat joi ca el sustine noua decizie de a reduce varsta la 15 ani.

"Nu eu trebuie sa iau aceasta decizie", a declarat el, subliniind ca FDA este cea care trebuie sa isi bazeze deciziile pe stiinta.

Problema accesului la contraceptive plaseaza administratia Obama in mijlocul unei dispute aprinse intre militantii antiavort si cei ai apararii dreptului la avort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.