Bilantul prabusirii unei cladiri in care se aflau ateliere de confectii, la 24 aprilie, la periferia capitalei Dhaka, a ajuns vineri la 482 de morti, fiind gasite alte 41 de cadavre intre daramaturi.

"Numarul mortilor este acum de 482", a declarat pentru AFP Harunur Rashid, care se ocupa de coordonarea operatiunilor de salvare dupa cea mai grava catastrofa industriala din istoria acestei tari din sudul Asiei.

Un numar de 2.437 de persoane au fost salvate, a adaugat oficialul citat. Bilantul definitiv ar urma sa depaseasca 500 de morti dupa ce oficialii au declarat miercuri ca 149 de persoane sunt in continuare date disparute, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile au anuntat joi ca l-au suspendat din functie pe primarul din Savar pentru ca a autorizat construirea Rana Plaza si pentru ca nu a decis sa inchida atelierele de confectii in momentul in care au fost semnalate fisuri. Expertii care au inspectat zona au afirmat ca antreprenorii au folosit materiale de proasta calitate pentru a construi Rana Plaza si ca imobilul a fost ridicat pe un teren mlastinos, o incalcare a legii in vigoare. In total, opt persoane au fost arestate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.