Ministrul cubanez al Afacerilor Externe, Bruno Rodriguez Parrilla, a cerut miercuri in fata Organizatiei Natiunilor Unite inchiderea centrului de detentie si a bazei navale de la Guantanamo, scrie economica.net.
"Suntem profund preocupati de vidul juridic care permite incalcari permanente si atroce ale drepturilor omului in baza navala de la Guantanamo, teritoriu cubanez pe care Statele Unite l-au uzurpat", a declarat Parrilla in fata Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva.

El a explicat faptul ca baza de la Guantanamo este un "centru de tortura si omor al detinutilor, unde 166 de persoane stau de zece ani fara garantii, judecata sau aparare".

"Aceasta inchisoare si aceasta baza ar trebui sa fie inchise, iar acest teritoriu returnat Cubei", a afirmat el in timpul prezentarii raportului national din cadrul Examenului Periodic Universal al Drepturilor Omului, procedura care are loc o data la patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.