Hassan Nasrallah: Iranul ar interveni militar, in caz de nevoie, pentru sustinerea regimului sirian.

Combatanti Hezbollah lupta in Siria alaturi de trupele regimului Bashar al-Assad, afirma liderul miscarii siite, Hassan Nasralah, sugerand ca si Iranul ar putea interveni militar in favoarea actualei administratii de la Damasc, relateaza MEDIAFAX.

"Era normal sa oferim tot ajutorul posibil armatei siriene si militiilor locale", a spus Nasrallah. "Suntem mandri de martirii Hezbollah cazuti in Siria", a adaugat Nasrallah.

"Siria are prieteni adevarati in Orientul Mijlociu; acestia nu vor permite caderea tarii in mainile Statelor Unite sau Israelului", a insistat Hassan Nasrallah.

Doi ani de la inceputul conflictului din Siria: Imagini din infernul sirian

"In prezent exista experti iranieni care sunt in Siria de zeci de ani, dar inca nu sunt trupe iraniene; acum lupta doar poporul sirian. Dar, daca situatia va deveni mai periculoasa, state, miscari de rezistenta si alte forte vor avea obligatia de a interveni eficient in confruntarile de pe teren", a avertizat Nasrallah.

Miscarea siita Hezbollah este activa in sudul Libanului si este sustinuta politic si logistic de Iran si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.