PCRM si PLDM au hotarat ca un vicepresedinte al Parlamentului moldovean sa devina presedinte interimar al institutiei in anumite situatii, printr-un text adoptat vineri cu 60 de voturi.

Deputatul Tudor Deliu, unul dintre initiatori, a declarat ca Regulamentul de functionare a institutiei nu continea prevederi exprese in situatii ca demisia, revocarea, incompatibilitatea sau imposibilitatea presedintelui de a-si indeplini atributiile.

Prin noul text, atunci cand functia de presedinte al Legislativului devine vacanta, in caz de deces, demisie, revocare, incompatibilitate sau imposibilitatea indeplinirii atributiilor, interimatul este asigurat de unul dintre vicepresedintii institutiei, desemnat prin hotararea Parlamentului.

Interimatul este asigurat pana la alegerea unui nou presedinte, scrie MEDIAFAX.

Aceste modificari au fost introduse la articolul 14 al Regulamtului.

Deputatul democrat Adrian Candu a pus la indoiala legalitatea sedintei. Constitutia prevede interimatul pentru presedintia tarii, pentru functia de premier, dar nu in cazul presedintiei Parlamentului, a declarat el. "Acum ne aflam intr-un vacuum legal", a subliniat parlamentarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.