Statele Unite nu sunt in punctul de a lansa o actiune militara in Siria, cu toate ca, potrivit serviciilor de informatii americane, Damascul a folosit probabil arme chimice, a anuntat joi un oficial american din cadrul Apararii.

Armata americana a pregatit planuri de urgenta pentru cazul in care Washingtonul va hotari sa intervina, dar oficialii americani care il insotesc pe secretarul Apararii, Chuck Hagel, in turneul din Orientul Mijlociu au sugerat ca, in prezent, nu este de actualitate nicio actiune militara.

"Aceasta este munca noastra (...) sa prezentam optiuni presedintelui, la cerere", a declarat pentru jurnalisti, la Abu Dhabi, un oficial de rang inalt din cadrul Apararii, sub acoperirea anonimatului.

Dar, a adaugat el, "analizele serviciilor de informatii nu antreneaza in mod automat decizii politice. Este important sa notam acest lucru in acest caz".

Referindu-se la esecul serviciilor de informatii inainte de invadarea Irakului, in 2003, oficialul de rang inalt a anuntat ca presedintia americana va actiona cu prudenta, scrie MEDIAFAX.

In Irak, informatii de la servicii americane de informatii cu privire la detinerea unor "arme de distrugere in masa" de catre regimul lui Sadam Hussein au servit ca pretext pentru invadarea tarii, in 2003, de o coalitie americano-britanica, dar acele arme nu au fost gasite niciodata.

Fosti oficiali de rang inalt si analisti apreciaza ca Statele Unite ar putea incerca sa securizeze arsenalul chimic detinut de Siria, trimitand forte speciale si lansand bombardamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.