Corespondentul regal al tabloidului The Sun si doi fosti angajati ai academiei militare urmate de printii William si Harry au fost inculpati miercuri pentru vanzarea de informatii despre familia regala pentru mii de lire.

Jurnalistul Duncan Larcombe, in varsta de 37 de ani, este acuzat ca i-a platit peste 23.000 de lire (27.000 de euro) lui John Hardy, in varsta de 43 de ani, un fost instructor al prestigioasei academii militare Sandhurst, si sotiei sale, Claire, in varsta de 39 de ani, in schimbul unor informatii nespecificate despre familia regala, au anuntat parchetul si politia.

"Din 10 februarie 2006 pana in 15 octombrie 2008, se presupune ca 34 de plati au avut loc, beneficiarii fiind John Hardy si Claire Hardy, atingand o suma de 23.000 de lire pentru informatii mai ales despre familia regala sau Sandhurst", a transmis The Crown Prosecution Service, serviciile parchetului.

O a patra persoana, Tracey Bell, o fosta asistenta la centrul medical al Sandhurst, in varsta de 34 de ani, a fost de asemenea inculpata pentru coruptie, scrie MEDIAFAX.

Aceasta este suspectata ca a primit 1.250 de lire (1.460 de euro) intre octombrie 2005 si iulie 2006 pentru informatii care au dus la cinci articole despre Sandhurst aparute in The Sun, cotidianul cel mai vandut in Marea Britanie apartinand lui Rupert Murdoch, conform parchetului.

Printul William, pilot de elicopter in cadrul unitatii de cercetare si salvare a Royal Air Force, si-a primit formarea la Sandhurst, in sudul Angliei, din ianuarie pana in decembrie 2006. Fratele sau mai mic, printul Harry, s-a aflat la Sandhurst intre mai 2005 si aprilie 2006.

Harry, care este copilot artilerist pe elicoptere Apache, a fost trimis de doua ori in Afganistan. Cele patru persoane inculpate vor aparea in fata tribunalului Westminster din Londra la 8 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.