Un grup de romani de etnie roma a ajuns in atentia autoritatilor britanice din cauza ocuparii unui parc intr-o zona exclusivista din centrul Londrei, spre nemultumirea localnicilor, care au sesizat politia, relateaza publicatia London Evening Standard.

Zeci de romani au sosit la sfarsitul saptamanii trecute in zona Pietei Bryanston, in cartierul Marylebone din centrul Londrei. Romanii au sarit gardul pentru a intra in parcul privat situat intr-o zona exclusivista a Londrei.

"Ma indreptam spre casa sambata dupa-amiaza si am vazut cum un individ sarea gardul. Am strigat la el sa iasa din parc. Am sunat imediat la politie", a declarat Peter Rosenthal, un pensionar in varsta de 75 de ani, scrie MEDIAFAX.

Mai multi localnici au semnalat ca parcul a fost poluat cu gunoi, iar zona miroase a excremente umane. "Este oribil acum. Platim sume uriase pentru intretinerea parcului. Nu este o toaleta publica!", a spus un alt localnic.

Incidentul intervine la o saptamana dupa ce presa britanica a relatat ca zeci de romani de etnie roma care fusesera evacuati cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra au revenit in zona Marble Arch, in apropiere de Hyde Park, localnicii denuntand conditiile neigienice si dezordinea provocate de acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.