Elevii romani au ocupat locul al II-lea pe natiuni la cea de a XIV-a editie a Concursului international de limba latina "Certamen Ovidianum Sulmonense", pozitie pe care s-a clasat si eleva Anca Rujan din Bacau, care a obtinut si un premiu special pentru cea mai buna traducere.

Competitia, destinata liceenilor care studiaza limba latina, a reunit anul acesta 117 concurenti din 12 tari europene si s-a desfasurat in perioada 18 - 22 aprilie, in localitatea italiana Sulmona, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

"Lotul olimpic al Romaniei a ocupat locul al II-lea pe natiuni, rezultat ce confirma calitatea invatamantului romanesc clasicist. Elevii romani i-au intrecut detasat pe colegii lor din celelalte state in care aceasta disciplina se studiaza in sistemul liceelor clasice (patru - cinci ore pe saptamana)", arata Ministerul Educatiei, scrie MEDIAFAX.

Totodata, eleva Anca Rujan a obtinut premiul al II-lea si un premiu special pentru cea mai buna traducere din concurs.

Echipa Romaniei a fost alcatuita din elevii: Anca Rujan si Oana Bujor, ambele eleve la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, pregatite de profesor Florentina Neculau, Raluca Antonia Vlaicu - Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges, profesor Carmina Banica -, Georgiana Nutu - Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Bacau, profesor Adrian Ifrim -, Emma Mihaescu - Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti, profesor Monica Duna -, si Cristi Georgian Cucu - Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, profesor Eugenia Hristache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.