Ministrul moldovean de Externe Iurie Leanca este noul premier interimar al tarii, a anuntat marti un purtator de cuvant al presedintelui, in contextul in care Vlad Filat anunta anterior ca seful statului va desemna un premier interimar joi.

Leanca s-a intalnit marti cu presedintele Nicolae Timofti. El nu a putut sa spuna daca decizia sefului statului l-a surprins.

Anuntul privind desemnarea sa ca premier interimar a avut loc dupa ora locala 17.00 si a fost facut de un purtator de cuvant al presedintelui, Vlad Turcanu. Acesta a mai declarat ca Timofti apreciaza ca nu a gresit desemnandu-l pe Filat pentru functia de premier.

Cu doua ore inainte de anuntul presedintiei, Filat declara ca Timofti urmeaza sa desemneze un premier interimar joi.

Timofti declara marti la pranz ca nu este suficient de documentat sa raspunda la intrebari, scrie MEDIAFAX.

Dupa aceasta declaratie, Liderul PLDM Vlad Filat a efectuat o vizita la resedinta sefului statului, unde a venit la bordul unei Skoda Superb fara numere guvernamentale si nu cu un vehicul marca Mercedes S Classe cu escorta si girofar, asa cum se deplasa anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.