Coreea de Nord a cerut sa fie recunoscuta drept stat inarmat nuclar, respingand conditia impusa de SUA potrivit careia ar trebui sa renunte la armele sale nucleare.

Thomas Countryman, asistentul secretarului pentru securitate internationala si neproliferare al Statelor Unite pentru Geneva a spus ca aceasta cerere a Coreei de Nord nu este nici realista nici acceptabila.

Publicatia nord-coreeana Rodong Sinmun a respins ca fiind „nefondata si inacceptabila” conditia americana si sud-coreeana legata de dezafectarea armelor sale nucleare si suspendarea testelor balistice.

„Daca RPDC (Republica Populara Democrata Coreea) va sta la o masa cu SUA, trebuie sa fie vorba despre un dialog intre doua state inarmate nuclear, fara ca o parte sa o forteze pe cealalta sa isi distruga armele nucleare”, a scris ziarul, potrivit evz.

In 2005 Coreea de Nord a semnat un acord de denuclearizare in schimbul unui ajutor insa s-a retras ulterior din intelegere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.