Un atentat cu masina-capcana a fost comis marti impotriva sediului ambasadei Frantei din Tripoli, iar doi paznici francezi au fost raniti, dintre care unul grav, fiind produse pagube matriale importante, potrivit unei surse din domeniul securitatii libiene.

Cladirea, in care se afla sediul Cancelariei, a fost puternic avariata, iar o parte a unui zid al incintei a fost distrusa. Masini parcate in fata ambasadei au fost arse.

"Condamnam ferm acest act pe care il consideram un act terorist impotriva unei tari surori ce a sprijint Libia in timpul revolutiei" din 2011, care a indepartat de la putere regimul lui Muammar Kadhafi, a declarat pentru AFP Abdel Aziz, prezent la locul atentatului, scrie MEDIAFAX.

"Regretam acest act si ne exprimam solidaritatea cu Guvernul si poporul francez", a declarat el, anuntand formarea unei Comisii francezo-libiene de ancheta asupra circumstantelor atacului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.