Compania aeriana germana Lufthansa a anulat luni aproape toate zborurile, in principal din cauza unei greve a personalului de la sol, care reclama cresteri de salariu.

Dintre cele aproape 1.800 de zboruri prevazute, "vom efectua 20 de zboruri pe distante scurte si medii si 12 pe distante mari", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al companiei, scrie MEDIAFAX.

Lufthansa a avertizat inca de sambata ca aproape toate zborurile sale prevazute pe zece aeroporturi vor fi anulate.

La principalul sau terminal, la Frankfurt (vest), cel mai important aeroport german si al treilea cel mai important aeroport european, doar sase zboruri sunt prevazute din 50, in timp ce la Munchen (sud) sunt mentinute trei din 17. Zborurile operate de filiala Germanwings nu sunt afectate de greva.

Pasagerii Lufthansa sunt invitati sa se informeze pe site-ul www.lufthansa.com inainte sa plece spre aeroport. Biletele pentru zboruri anulate pot fi rambursate sau schimbate cu alte zboruri sau bilete de tren. Compania feroviara germana Deutsche Bahn a declarat in acest weekend, pentru agentia DPA, ca va suplimenta trenurile luni.

Sindicatul german in domeniul serviciilor Verdi reclama, pentru aproximativ 33.000 de salariati Lufthansa, personal la sol si o parte a personalului de bord, o crestere salariala de 5,2% pentru 12 luni, in Germania, si cere garantarea locului de munca.

Potrivit sindicatului, la finalul celei de a treia sedinte de negociere, Lufthansa a propus intre 0,4 si 0,6% crestere pe 12 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.