Regimul stalinist de la Phenian a reiterat sambata ca nu va renunta la armele nucleare, respingand astfel o conditie stabilita de Washington pentru reluarea negocierilor.

Coreea de Nord a prezentat joi Statelor Unite si Coreei de Sud o lista de conditii pentru reluarea negocierilor, printre care figureaza inclusiv anularea sanctiunilor impuse de Natiunile Unite, scrie MEDIAFAX.

Insa Statele Unite au anuntat ca asteapta "semnale clare" ca regimul nord-coreean va renunta la activitatile nucleare militare.

"Statele Unite nu trebuie sa se gandeasca la o denuclearizare a Coreei de Nord atat timp cat in lume exista arme nucleare", a reactionat sambata, conform Reuters, ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

"Pot exista negocieri intre Republica Democrata Populara Coreea si SUA pe tema dezarmarii, dar nu pe tema denuclearizarii", a scris ziarul oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.