Marii electori italieni au esuat vineri, asa cum se astepta, sa aleaga un presedinte, in urma celui de al treilea tur al alegerilor prezidentiale, in care era necesara, in continuare, o majoritate de doua treimi, potrivit unei numaratori partiale a voturilor.

Dupa numararea a jumatate dintre buletinele de vot, peste o treime dintre parlamentarii si delegatii regionali nu au stampilat buletinele de vot sau au votat alti candidati, ci nu pe principalul candidat, scrie MEDIAFAX.

Astfel, se inregistrau peste 420 de buletine de vot "albe" sau nule, ceea ce inseamna ca niciunul dintre candidati nu putea sa obtina majoritatea de doua treimi (672 de voturi) din totalul de 1.007.

Incepand de la cel de al patrulea tur al alegerilor prezidentiale, pentru alegerea presedintelui este necesaa majoritatea absoluta, si anume 504 voturi, iar noul candidat al stangii, fostul premier Romano Prodi, are sanse mari sa fie ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.