Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a afectat joi, la ora locala 15.09 (13.39, ora Romaniei), oraselul Tassouj, in nord-vestul Iranului, a anuntat presa iraniana citand Centrul seismologic din cadrul Universitatii Teheran, relateaza AFP.

"Nicio paguba nu a fost raportata, pentru moment (...). Ne aflam in contact cu prefectul din Tassouj", a declarat Khalil Saiie, directorul Centrului pentru Gestionarea Crizelor din cadrul guvernoratului provinciei Azerbaidjanul de Est, citat de agentia Isna.

Potrivit MEDIAFAX, un oficial local din cadrul Semilunei Rosii iraniene a declarat, tot citat de Isna, ca nu exista informatii despre cazuri de persoane ranite in orasele Tassouj, Maragheh et Shabestar.

Epicentul cutremurului s-a aflat la o adancime de aproximativ opt kilometri. Seismul a fost urmat de replici mai putin puternice.

Tassouj este un orasel situat la mai putin de 100 de kilometri de Tabriz, capitala provinciei, unde cutremurul a fost resimtit.

Partea de sud-est a Iranului a fost afectata marti de un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,8 potrivit Centrului american de geofizica USGS, care s-a soldat cu un mort in Iran si cu aproape 40 de morti in Pakistanul vecin. Acest cutremur a fost prezentat de catre autoritatile iraniene ca cel mai puternic seism inregistrat in tara incepand din 1957 si pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.