Coreea de Nord a impiedicat miercuri o delegatie de oameni de afaceri sud-coreeni sa aprovizioneze cei aproximativ 200 de angajati ramasi intr-un complex industrial intercoreean dupa inchiderea unilaterala de catre Phenian.

Zece reprezentanti ai celor 123 de firme sud-coreene prezente la Kaesong cerusera permisiunea de a patrunde in zona industriala pentru aprovizionarea angajatilor.

"Coreea de Nord ne-a informat ca solicitarea de aprovizionare a fost respinsa", a anuntat ministrul sud-coreean pentru Unificare, Kim Hyung-Seok. "Este regretabil ca Phenianul a respins solicitarea si impiedica un act umanitar", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Complexul industrial este situat pe teritoriul nord-coreean, la zece kilometri de frontiera intercoreeana. Dintre cei 900 de sud-coreeni care lucrau in complex industrial de la Kaesong, 700 au revenit in Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.