Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 s-a produs miercuri pe insula Miyakejima, situata la 175 de kilometri sud de Tokyo, dupa aproximtiv alte 12 seisme de intensitate mai mica resimtite in aceeasi zona in orele anterioare, a anuntat agentia japoneza de meteorologie.

Cel mai puternic cutremur s-a produs la ora locala 17.57 (11.57 ora Romaniei) pe aceasta insula vulcanica din prefectura Tokyo.

Hipocentrul acestuia a fost localizat la o adancime de 20 de kilometri, a semnalat agentia japoneza, care a precizat ca nu exista risc de tsunami.

Cutremurele au fost resimtite pe o zona intinsa, inclusiv la Tokyo, scrie MEDIAFAX.

"Am auzit un zgomot puternic si s-a zguduit puternic", explicat la televiziune o locuitoare din zona, precizand ca mai multe obiecte au cazut.

"Pentru moment, nu a fost inregistrat niciun ranit", a declarat ea.

O conferinta de presa a seismologilor din cadrul agentiei de meteorologie va avea loc in cursul zilei.

Situat la jonctiunea a patru placi tectonice, arhipelagul nipon inregistreaza in fiecare an 20 la suta din cutremurele cele mai puternice de pe planeta. Nicio regiune a teritoriului japonez nu este scutita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.