Publicarea in Statele Unite a "listei Magnitki", o lista neagra a responsabililor rusi care ar fi jucat un rol in moartea in inchisoare a juristului Serghei Magnitki, aduce "o lovitura" relatiilor bilaterale, a declarat duminica purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin.

"Este o lovitura adusa relatiilor bilaterale ruso-americane", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intr-o emisiune televizata al carei continut a fost difuzat pe site-ul de Internet al postului de televiziune.

Din punctul de vedere al Rusiei, este vorba despre o "ingerinta directa in afacerile sale interne", a adaugat el, prezentand prima reactie a Kremlinului dupa publicarea "listei Magnitki", vineri, in Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

Chiar inainte de divulgarea acestor nume, Peskov a apreciat ca "aparitia oricarei liste va afecta in mod evident relatiile ruso-americane in mod foarte negativ".

Afacerea Magnitki "nu trebuie sa fie examinata in afara frontierelor ruse. Pentru noi, este inadmisibil", a declarat el sambata.

"In timp ce situatia mondiala si abundenta unor eventuale noi conflicte dicteaza necesitatea unei apropieri intre Rusia si Statele Unite - deoarecea acestea sunt cele doua tari responsabile de stabilitatea si securitatea mondiala, se desfasoara actiuni, care nu numai ca arunca o umbra, ci si prejudiciaza relatiile bilaterale", a continuat el.

Statele Unite au plasat vineri pe o lista neagra 18 persoane, majoritatea functionari rusi, pentru presupusul lor rol in decesul in inchisoare in 2009 al juristului. In termenii "listei Magntki", averile pe care le-ar detine aceste persoane sunt inghetate pe teritoriul american, iar orice cetatean american care ar face comert cu ele se va expune unor sanctiuni penale. Persoanele vizate au accesul interzis in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.