Secretarul de Stat american, John Kerry, indeamna China sa blocheze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord, in contextul situatiei tensionate generate de regimul de la Phenian, relateaza CNN.

"Washingtonul doreste ca Beijingul sa stopeze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord si sa transmita un mesaj potrivit caruia China doreste o Peninsula Coreea fara arme nucleare", au declarat doi oficiali din cadrul Departamentului de Stat american.

Potrivit MEDIAFAX, John Kerry le-a transmis liderilor Chinei ca este "un moment critic" pentru a indemna Coreea de Nord sa renunte la atitudinea beligeranta. "Momentul este critic", le-a spus John Kerry, la Beijing, ministrului chinez de Externe, Wang Yi, si presedintelui Chinei, Xi Jinping.

"Avem de infruntat provocari dificile", a spus Kerry, mentionand dosarul nord-coreean, criza iraniana, situatia din Siria si din Orientul Mijlociu in general.

Coreea de Nord ar putea face o demonstratie de forta efectuand un nou test balistic luni dimineata (in cursul noptii de duminica spre luni, ora Romaniei), cu ocazia ceremoniilor care marcheaza 101 ani de la nasterea lui Kim Il-Sung, fondatorul tarii.

Coreea de Nord a proferat o serie de amenintari in ultimele saptamani, avertizand ca ar putea lansa atacuri nucleare preventive impotriva Statelor Unite, Coreei de Sud si Japoniei, dupa o serie de sanctiuni internationale adoptate ca urmare a unor teste balistice si nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.