Japonia s-a declarat vineri pregatita sa raspunda oricarui tip de scenariu, dupa ce Coreea de Nord a proferat noi amenintari la adresa arhipelagului, desemnat drept prima tinta a unui eventual atac nuclear, relateaza AFP.

"Suntem constienti ca remarcile facute de Coreea de Nord prin intermediul presei si altor canale. Nu putem sa comentam, dar putem sa spunem ca vom adopta toate masurile posibile pentru a raspunde acestui tip de scenariu", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului japonez al Apararii, transmite MEDIAFAX.

Anterior, prin intermediul agentiei oficiale nord-coreene de presa KCNA, Coreea de Nord a calificat drept "pvocatoare" declaratiile Japoniei cu privire la intentia sa de a intercepta o racheta ce ar putea fi lansata de catre Phenian si care ar putea lovi teritoriul japonez.

Regimul nord-coreean a avertizat ca un asemenea gest va risca sa arunce Japonia "in flacari nucleare".

De asemenea, "Japonia se afla in continuare in vizorul armatei noastre revolutionare, iar daca Japonia face cel mai mic gest, scanteia razboiului va atinge Japonia prima", a dat asigurari KCNA, intr-un editorial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.