Comisia Europeana atrage atentia pentru prima oara, in mod public, asupra faptului ca procedura recomandata pentru numirile procurorilor in Romania nu a fost respectata.

Comisia Europeana (CE) nu poate impune o procedura de numire a procurorului general si a procurorului sef al DNA si tine de autoritatile romane sa-si asume responsabilitatile ce le revin in aceasta chestiune, a declarat miercuri Mark Gray, purtator de cuvant al CE, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat devansarea calendarului din procesul de avizare a propunerilor ministrului interimar al justitiei, Victor Ponta.

Potrivit oficialului european, "CSM are un rol clar in procesul nominalizarii procurorilor sefi si CE crede ca CSM-ului trebuie sa i se dea posibilitatea sa-si exercite responsabilitatea care ii revine", scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.