Muzeul Luvru din Paris, unul dintre cele mai mari din lume, a fost inchis miercuri din cauza unei greve a angajatilor, exasperati de hotii de buzunare, de pe urma carora sufera atat angajatii institutiei, cat si vizitatorii.

Potrivit conducerii muzeului, care a depus o plangere la Parchetul din Paris in decembrie 2012 si a solicitat cresterea numarului de polisti din institutie pentru a stopa problemele create de hotii de buzunare, "cei 200 de agenti de securitate si-au exercitat, miercuri, dreptul de a face greva".

"Serviciile de justitie si ale politiei s-au mobilizat", a declarat un purtator de cuvant al conducerii muzeului, organizand "reuniuni de lucru" cu scopul de a amplasa un dispozitiv de securitate adaptat la aceasta situatie. Conducerea muzeului spune ca a hotarat masuri in acest sens, interzicand temporar accesul in muzeu pentru hotii deja identificati care vor incerca sa revina la Luvru.

"Agentii de securitate si-au exprimat nemultumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu frica in suflet, pentru ca se confrunta cu bande organizate de hoti de buzunare, care au devenit din ce in ce mai agresivi, in randul carora se afla inclusiv minori, care intra gratuit in muzeu si, chiar dupa ce sunt interogati de politie, revin dupa cateva zile", afirma delegatul sindical Christelle Guyader, scrie MEDIAFAX.

Mai multi agenti de securitate de la Luvru au fost "scuipati, insultati, amenintati si batuti" de aceste bande care fura din buzunarele vizitatorilor. Ei spun ca au depus mai multe plangeri, "insa acestea nu au fost urmate de efecte concrete".

Conducerea muzeului precizeaza in plangerea ei din decembrie ca a primit "150 de plangeri de la persoane private".

"Au existat intotdeauna hoti de buzunare la Luvru si in alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an si jumatate, ei au devenit tot mai violenti, s-au organizat in bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreste", a subliniat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru. Unul dintre colegii ei a evocat cazul "unei sali evacuate de urgenta intr-o duminica, dupa aparitia unui cuplu de hoti de buzunare, reveniti la fata locului dupa o saptamana".

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.