TEPCO, firma care administreaza centrala de la Fukushima, a anuntat marti ca o a treia scurgere de apa foarte radioactiva a fost constatata la un rezervor subteran care, la fel ca celelalte doua, ar prezenta o eroare de proiectare.

O scurgere de lichid contaminat a fost observata la Rezervorul numarul 1, dupa constatari similare la rezervoarele 2 si 3.

"Pentru moment, suntem in incapacitate de a spune ceva", a declarat un purtator de cuvant, Masayuki Ono, in timpul unei conferinte de presa, anuntand ca exista mai multe potentiale cauze si ca se efectueaza cercetari.

Presedintele Consiliului de Administratie Naomi Hirose si vicepresedintele Zengo Aizawa vor efectua marti o vizita la centrala, cu scopul de a constata la fata locului si hotari ce masuri este necesar sa fie adoptate, scrie MEDIAFAX.

TEPCO a anuntat o scurgere de apa contaminata in sol la primul rezervor subteran, in noaptea de vineri spre sambata. Operatorul a evaluat la aproximativ 120 de tone cantitatea de lichid scursa.

O problema similara a fost constatata la un alt rezervor de acelasi tip (cu o lungime de 60 de metri, o latime de 53 de metri si o adancime de sase metri), dintre cele sapte rezervoare care servesc la pastrarea apei foarte radioactive.

Pentru a remedia aceasta situatie, TEPCO transfera cu ajutorul unor pompe mii de tone de apa din rezervoarele afectate 2 si 3 catre altele, dar inca unul dintre aceste rezervoare, numarul 1, este defect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.