Japonia a instalat rachete de tip Patriot in centrul orasului Tokyo, impotriva unui eventual tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninta arhipelagul, a anuntat marti Ministerul japonez al Apararii.

Doua lansatoare de rachete de tip Patriot au fost instalate marti dimineata la sediul Ministerului Apararii, in centrul capitalei japoneze, cu scopul de a intercepta o eventuala racheta nord-coreeana, a declarat un oficial pentru AFP.

Presa japoneza scrie ca alte rachete de tip Patriot vor fi mobilizate, de asemenea, in alte doua locatii, in regiunea Tokyo. Baterii de interceptori vor fi instalate si pe Insula Okinawa, in sudul tarii, a anuntat luni Itsunori Onodera, ministrul Apararii.

El a precizat, intr-o emisiune televizata, ca Okinawa este "locul cel mai potrivit pentru a raspunde oricarei urgente", adaugand ca rachete de tip Patriot ar putea fi mobilizate pe aceasta insula "in mod permanent".

Fortele de autoaparare - numele armatei japoneze - au fost autorizate sa distruga orice racheta nord-coreeana care ar ameninta teritoriul japonez, a anuntat luni un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, scrie MEDIAFAX.

In afara de baterii Patriot, Tokyo a mobilizat distrugatoare echipate cu sistemul de interceptare de tip AEGIS in Marea Japoniei, numita Marea de Est de catre coreeni, a mai precizat acest oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.