Seful statului in exercitiu Filip Vujanovici si contracandidatul sau Miodrag Lekici au revendicat victoria, duminica seara, in urma unui scrutin prezidential in Muntenegru, riscand sa provoace o criza in aceasta fosta republica iugoslava care negociaza sa adereze la UE.

In timp ce Vujanovici se declara sigur de obtinerea unui al treilea mandat consecutiv la conducerea Muntenegrului, unicul sau adversar, Miodrag Lekici, a denuntat o "lovitura de stat".

"Va anunt victoria mea", a declarat Vujanovici in fata simpatizantilor sai. Citand numararea efectuata de catre partidul sau asupra tuturor voturilor exprimate, el a dat asigurari ca a obtinut 51,3% din voturi, in timp ce Lekici a obtinut 48,7%.

Imediat, fara sa citeze date precise, Lekici a declarat in fata sustinatorilor sai ca, "dupa numararea a 97% dintre buletinele de vot, cetatenii Muntenegrului (i-)au acordat victoria", scrie MEDIAFAX.

"Ii cer lui Filip Vujanovici sa fie serios si responsabil, pentru ca, declarandu-se invingator, el a comis o lovitura de stat", a declarat Lakici. El a subliniat ca dispune de informatii potrivit carora "rezultatele (scrutinului) au fost trucate".

Creditat cu 55% din voturi in sondaje dinaintea alegerilor, Vujanovici a candidat de pe pozitia de favorit.

O eventuala victorie a sa va confirma hegemonia la putere, timp de peste 20 de ani, a partidului sau, care promite redresarea situatiei economice printr-o aderare rapida la Uniunea Europeana (UE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.