In China nu exista niciun semn de transmitere de la o persoana la alta a virusului H7N9 al gripei aviare, a anuntat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in pofida cresterii numarului de infectii, care au ajuns in prezent la 21 de cazuri si sase decese.

"Chiar daca nu cunoastem originea infectiei, pentru moment nu exista probe" cu privire la o transmitere intre oameni a tulpinei H7N9 a gripei aviare, a declarat, intr-o conferinta de presa, Michael O'Leary, reprezentantul OMS in China.

Intre contaminarile inregistrate figureaza si cea a unui barbat din Shanghai, mort din cauza virusului H7N9, ai carui doi fii au fost spitalizati, unul dintre ei decedand si el. Insa analizele celor doi fii s-au dovedit negative in privinta H7N9, scrie MEDIAFAX.

"Acest focar in familie ridica posibilitatea unei transmiteri de la om la om, dar doua dintre cazurile din acest focar familial nu au fost confirmate de analize de laborator si nu exista alte probe ale unei transmiteri continue interumane", a declarat O'Leary, la Beijing.

Tulpina gripala H7N9, care pana in prezent a infectat, potrivit unor informatii oficiale, exclusiv persoane in estul Chinei, nu era transmisa, pana in prezent, la om.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.