O persoana a fost ucisa duminica in confruntarile din fata catedralei Sfantul Marcu la Cairo, dupa funeraliile a patru copti (crestini din Egipt) ucisi vineri in timpul violentelor confesionale.

"Un mort se afla la spitalul Demerdache" din Cairo, a afirmat Ahmed al-Ansari.

Credinciosii au fost atacati cu pietre la iesirea lor din catedrala aflata in cartierul central Abbassiya, provocand violente. Politia a intervenit apoi cu gaze lacrimogene in zona catedralei, simbol al comunitatii cope care reclama de multa vreme discriminarea si marginalizarea si care a fost tinta unor atacuri repetate.

De asemenea, noi confruntari au izbucnit intre musulmani si crestini intr-un oras aflat la nord de Cairo, conform unui responsabil din cadrul politiei, scrie MEDIAFAX.

"Se desfasoara confruntari intre crestini si musulmani, iar anumiti tineri au atacat si fortele de politie", a declarat un ofiter de politie, prin telefon pentru AFP, din Al-Khussus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.