Compania care administreaza centrala avariata Fukushima, TEPCO, a anuntat duminica o noua posibila scurgere de apa contaminata in sol, provenind de la un rezervor subteran de stocare, dar a minimizat consecintele asupra mediului, relateaza AFP.

TEPCO a anuntat deja ca aproximativ 120 de tone de lichid contaminat s-ar fi scurs, in noaptea de vineri spre sambata, dintr-un rezervor - dintre cele sapte ale centralei - situat la aproximativ 800 de metri de ocean, scrie MEDIAFAX.

Elemente radioactive au fost detectate in apa acumulata intre solul din jurul cuvei si stratul extern al unui invelis impermeabil de la fundul rezervorului, dar TEPCO apreciaza putin probabil ca apa radioactiva sa se poata scurge in mare. Potrivit operatorului, elemente radioactive au fost detectate, de asemenea, in jurul unei a doua cuve.

"O cantitate minima de apa s-a scurs din rezervor, desi noi nu am constatat nicio diminuare a nivelului de apa din interiorul rezervorului", afirma compania intr-un comunicat.

Incidentele se multiplica, in ultimele saptamani, la centrala Fukushima Daiichi, pusa in pericol de un cutremur urmat de un tsunami la 11 martie 2011.

Portret foto pentru Fukushima: Doi ani de la accidentul nuclear


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.