Autoritatile de la Berlin, respectiv Paris, au raspuns guvernului nord-coreean.

Ministerul german de Externe a apreciat sambata ca "in acest stadiu" ambasada sa poate sa lucreze in Coreea de Nord, precizand totodata ca securitatea acesteia este evaluata in permanenta, relateaza MEDIAFAX.

"Securitatea ambasadei germane si expunerea acesteia la pericol sunt evaluate in permanenta (...). In acest stadiu, ambasada poate lucra" in Coreea de Nord, a anuntat ministerul german intr-un comunicat.

Parisul "ia in serios situatia" din Coreea de Nord si cere "de indata" Phenianului "sa se abtina de la orice noua provocare", dar "nu intentioneaza" sa ii evacueze pe cei cativa francezi care se afla in aceasta tara, a anuntat vineri seara un purtator de cuvant al Quai d'Orsay, relateaza AFP.

"Luam situatia in serios si ne consultam indeaproape atat cu partenerii nostri europeni la fata locului, cat si cu ONU. Nu se ia in calcul, in acest stadiu, o evacuare a personalului Biroului Francez de Coperare (doi agenti) si nici a cetatenilor francezi ce lucreaza in cadrul ONG-urilor si agentiilor ONU la fata locului", a anuntat Philippe Lalliot intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.