Regina Elizabeth a II-a a fost recompensata cu una dintre cele mai prestigioase distinctii din cinematografia britanica, primind un premiu BAFTA onorific, joi seara, la Londra, pentru sprijinul acordat industriei de film si celei de televiziune din Marea Britanie.

Actorul si regizorul Kenneth Branagh i-a inmanat suveranei in varsta de 86 de ani acest premiu BAFTA onorific, considerat echivalentul britanic al Oscarului onorific. Regina Elizabeth a II-a patroneaza multe dintre organizatiile din industria de divertisment din Marea Britanie de cand a urcat pe tron, in 1952.

Regina si-a demonstrat inca o data pasiunea pentru industria de film, anul trecut, cand a aparut alaturi de actorul Daniel Craig intr-un videoclip regizat in stilul peliculelor din seria "James Bond", care a fost proiectat in timpul ceremoniei oficiale de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

In acel clip, vazut de multe milioane de telespectatori din toata lumea, suverana britanica se intalneste cu Daniel Craig-James Bond la palatul Buckingham, iar apoi cei doi pleaca din resedinta oficiala a reginei la bordul unui elicopter.

Dupa difuzarea acestor imagini, regina pare ca sare din elicopter, parasutandu-se pe stadionul olimpic din Londra - un rol interpretat de un cascador profesionist. Imediat dupa aceea, camerele de filmat s-au indreptat spre suverana britanica, prezenta deja in loja oficiala a stadionului.

Surprinzatoarea "intrare" pe stadion a reginei Elizabeth a II-a a facut-o pe aceasta sa devina "cea mai memorabila Bond girl de pana acum", a declarat joi seara John Willis, presedintele Academiei Britanice de Film si de Televiziune, organizatia care acorda premiile BAFTA, scrie MEDIAFAX.

Prezidand evenimentul, organizat la castelul Windsor din apropiere de Londra, Kenneth Branagh a continuat sa glumeasca, spunand ca industria cinematografica britanica are mai multe oferte de roluri pregatite pentru regina Elizabeth a II-a, daca aceasta va fi dispusa sa le joace.

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.