Casa Alba a afirmat joi ca Statele Unite adopta "toate (masurile de) precautie necesare" in urma amenintarilor cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord, dand asigurari ca nu este surprinsa de comportamentul Phenianului.

Intrebata in mod expres despre aparenta deplasare de catre autoritati a unei rachete pe coasta de est a Coreei de Nord, o operatiune dezvaluita de ministrul sud-coreean al Apararii, presedintia americana a declarat ca este la curent cu acest eveniment, dar s-a abtinut sa il comenteze in mod specific.

"Pot sa va spun ca am vazut informatiile de presa (despre aceasta racheta) si ca vom continua sa supraveghem indeaproape situatia in peninsula" coreeana, a declarat Jay Carney, un purtator de cuvant al presedintelui Barack Obama.

Anterior, ministrul sud-coreean al Apararii Kim Kwan-jin a declarat, in Parlament, ca racheta respectiva este susceptibila sa parcurga "o distanta considerabila", dar ca nu este capabila sa atinga partea continentala a teritoriului Statelor Unite. El a recunoscut ca nu stie daca racheta este armata, scrie MEDIAFAX.

Carney a apreciat ca "exista elemente familiare" in declaratiile regimului nord-coreean, care a evocat eventuale lovituri nucleare impotriva Statelor Unite. Acest lucru alimenteaza totusi "in mod evident preocuparea" Washingtonului. "Adoptam toate (masurile) de precautie necesare", a adaugat el.

Intr-un comunicat citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA, Statul Major General al armatei nord-coreene a declarat, in noaptea de miercuri spre joi, ca informa in mod oficial Washingtonul ca americanii vor fi "zdrobiti" cu "mijloace de lovire nucleara".

"Operatiunea nemiloasa" a fortelor nord-coreene "a fost definitiv examinata si ratificata", anunta armata nord-coreeana, trecand de un nou prag in infruntarea, in curs, cu Coreea de Sud si Statele Unite.

Citeste si:
New York Times: Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de...
New York Times: Rusia cumpără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.