Papa Francisc, abia ales, se bucura deja de opinia favorabila a 84% dintre catolicii din Statele Unite releva un sondaj al Institutului de cercetare Pew.

Papa "Francisc este vazut mult mai favorabil de catre catolicii americani decat era Benedict al XVI-lea in prima parte a pontificatului sau", subliniaza studiul.

Aproximativ 67% dintre catolicii americani il percepeau pozitiv pe Papa Benedict al XVI-lea dupa trei luni de la inceputul pontificatului sau, in aprilie 2005, fata de 90% in cazul predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, precizeaza Pew.

Institutul a contactat telefonic, pentru realizarea anchetei, 1.001 de adulti americani, in perioada 28-31 martie, imediat dupa alegerea Papei Francisc, pe 13 martie. Dintre participanti, 193 erau catolici, scrie MEDIAFAX.

Sondajul arata totodata ca 57% dintre toate persoanele intervievate au o opinie favorabila fata de noul Papa, in timp ce 29% nu au o parere. Aproximativ 14% ii sunt defavorabili.

Aproape unul dintre patru americani se identifica drept catolic, Statele Unite fiind cea mai catolica dintre tarile industrializate, desi unele persoane se delimiteaza de pozitia Bisericii Catolice cu privire la avort sau casatoria intre persoane de acelasi sex. Sondajul Pew are o marja de eroare de plus sau minus 3,7 puncte procentuale pentru ansamblul participantilor si de 8,5 puncte procentuale pentru micul grup de catolici intervievati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.