Un cutremur cu o magnitudine moderata a fost resimtit joi in estul Afganistanului si nordul Pakistanului, fara sa provoace victime, potrivit primelor informatii furnizate de autoritati in domeniul meteorologic.

Epicentrul s-a situat la aproximativ 280 de kilometri nord-est de capitala afgana Kabul, in apropiere de frontiera cu Tadjikistanul, a declarat pentru AFP Hazrat Mir, un oficial din cadrul serviciilor meteorologice pakistaneze, care au evaluat seismul ca avand magnitudinea de 5,9.

Centrul american de geofizica USGS a anuntat o magnitudine de 5,4 a acestui cutremur resimtit resimtit in Afganistan, dar si in nordul Pakistanului si anumite zone ale provinciei Punjab, scrie MEDIAFAX.

Pakistanul este afectat foarte frecvent de cutremure. La 8 octombrie 2005, un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu peste 73.000 de morti, iar 3,5 milioane de persoane au ramas fara adapost, in principal in partea pakistaneza a Kashmirului (nord-est).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.