Cel putin 48 de persoane au murit in orasul La Plata, aflat la aproximativ 60 de kilometri de Buenos Aires, in urma unor inundatii, in noaptea de marti spre miercuri, nivelul apei atingand in unele locuri joase si pana la doi metri.

Ploi diluviene au provocat moartea a cel putin opt persoane la Buenos Aires, capitala tarii.

Guvernatorul provincial Daniel Scioli a anuntat ca, in fata cresterii nivelului apei, care a atins doi metri in unele locuri, unii oameni "au incercat sa se refugieze pe acoperisuri si in copaci, dar unii nu au reusit".

Cadavre au inceput sa apara, in timp ce nivelul apei a inceput sa scada, a adaugat, intr-o conferinta de presa, guvernatorul provinciei Buenos Aires, in care se afla si orasul La Plata, scrie MEDIAFAX.

Bilantul a crescut miercuri dupa-amiaza, in mai putin de o ora, de la 25 la 46 de morti, si ar putea creste in continuare, afirma guvernatorul.

Jumatate din aceasta aglomeratie cu aproximativ 900.000 de locuitori a fost inundata si a ramas fara elecricitate miercuri. Masini pluteau pe strazi, iar orasul era partial paralizat. Peste 2.500 de persoane au fost nevoite sa isi abandoneze locuintele, invadate de apa, fiind gazduite in aproximativ 20 de centre temporare de cazare.

Persoane in varsta si mame cu copii in brate erau evacuate cu ajutorul unor canoe, pe strazi, transformate in cursuri de apa, de catre vecini sau salvatori.

Potrivit serviciilor meteorologice, volumul precipitatiilor a atins marti seara 400 de milimetri in decurs de doua ore, un record pentru La Plata. Apa s-a acumulat in parti joase ale orasului, situat la aproximativ zece kilometri de Rio de la Plata, intr-o regiune mlastinoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.