Presedintele rus Vladimir Putin a cerut bugetarilor de rang inalt si demnitarilor sa renunte in termen de trei luni la orice conturi sau active detinute in strainatate, cei care nu se conformeaza urmand sa fie concediati sau demisi.

Potrivit unui decret prezidential semnat de Putin, cele cateva mii de functionari publici vizati trebuie sa prezinte pana la 1 iulie declaratii de venit si de avere, care vor fi verificate.

Seful cancelariei prezidentiale de la Moscova, Serghei Ivanov, a declarat ca nimeni nu va fi deasupra legii, iar cei care nu vor renunta la conturi offshore si active in strainatate vor fi demisi de urgenta, scrie MEDIAFAX.

Putin a promis in decembrie o campanie de "de-offshore-izare" a Rusiei. una dintre principalele axe ale celui de-al treilea mandat de presedinte.

Potrivit mai multor fosti demnitari, scopul initiativei nu se limiteaza la combaterea coruptiei in randul liderilor politici, Putin dorind si sa scada vulnerabilitatea politicienilor de rang inalt la influente straine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.