Doua persoane au murit in China din cauza gripei aviare, in urma unei infectii cu tulpina H7N9, despre care nu se stia pana in prezent ca poate fi transmisa la om, a anuntat Guvernul chinez duminica.

Un barbat in varsta de 87 de ani, din Shanghai s-a imbolnavit pe 19 februarie si amurit pe 4 martie. Altul, in varsta de 27 de ani, tot din Shanghai, a dezvoltat simptomele bolii la 27 februarie si a murit pe 10 martie, a anuntat Comisia de Planificare pentru Sanatate si Familie pe site.

O femeie in varsta de 35 de ani, din provincia Anhui (est), s-a imbolnavit pe 9 martie si se afla, in prezent, in stare critica.

Toti trei au inceput prin a prezenta febra si a tusi, dupa care au dezvoltat o pneumonie acuta si dificultatii respiratorii, precizeaza Comisia intr-un comunicat. Cele trei cazuri sunt infectii cu tulpina H7N9, potrivit rezultatelor confirmate sambata de Centrul chinez pentru Controlul Bolilor.

Traiectoria bolii ramane de clarificat. Nimic neobisnuit nu a fost depistat la 88 de persoane care s-au aflat in contact cu victimele, inainte sa fie diagnosticate, au adaugat autoritatile, scrie MEDIAFAX.

Tulpina H7N9 nu a mai mai fost niciodata transmisa, aterior, la om, subliniaza ele. In alt comunicat, Comisia anunta ca in prezent nu exista un vaccin impotriva acestei tulpini.

China este una dintre cele mai vulnerabile tari la gripa aviara, deoarece are pe teritoriul sau cel mai mare numar de pasari de curte din lume, iar in numeroase sate acestea sunt adesea in contact cu populatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.