Liderii principalelor partide politice din Marea Britanie ar trebui sa evite atitudinile extremiste fata de imigranti si sa initieze discutii cu Romania si Bulgaria pentru a estima numarul imigrantilor, afirma Keith Vaz.

Intr-un articol publicat in Sunday Express, deputatul Keith Vaz, presedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor, l-a indemnat pe premierul David Cameron, liderul Partidului Conservator, pe vicepremierul Nick Clegg, liderul Partidului Liberal-Democrat, si pe Ed Miliband, presedintele Partidului Laburist (de opozitie) sa demareze negocieri urgente pentru elaborarea unei strategii nationale in domeniul imigratiei.

Keith Vaz a apreciat ca, daca liderii principalelor trei partide au putut dialoga in cazul noilor reglementari privind activitatea mass-media, pot avea discutii directe si despre imigratie.

"In primul rand, trebuie sa tina cont de dorintele poporului britanic. Poporul a fost incredibil de tolerant in trecut, dar nu va accepta abuzarea sistemului social", a explicat Vaz, potrivit MEDIAFAX.

"Nu avem nevoie de o cursa a inarmarii in domeniul imigratiei, ci de un nou consens. (...) Domnii Cameron, Clegg si Miliband trebuie sa discute aceasta problema pentru a nu permite partidelor extremiste precum UKIP sa profite de situatie", a spus Vaz.

Keith Vaz a subliniat ca una dintre prioritati ar trebui sa fie initierea de consultari cu guvernele din Romania si Bulgaria privind imigrantii care ar urma sa vina in Marea Britanie din 2014.

Nils Muiznieks, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, a catalogat, sambata, drept "inacceptabila" atitudinea Guvernului britanic de stigmatizare a imigrantilor romani si bulgari, avertizand ca Londra alimenteaza stereotipurile si ostilitatea fata de straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.