Pozitiile principalelor grupuri politice din Italia nu s-au apropiat in urma consultarilor cu presedintele Giorgio Napolitano, tara ramanand in impas politic.

Giorgio Napolitano s-a intalnit vineri cu liderii coalitiei de centru-stanga, coalitiei de centru-dreapta si miscarii populiste si contestatare Cinci Stele.

Insa, in urma consultarilor nu s-a configurat nicio posibila majoritate parlamentara pentru sustinerea guvernului.

Liderul Partidului Poporul Libertatii, Silvio Berlusconi, a constatat ca nu exista alta solutie decat alcatuirea unei coalitii intre fortele de centru-stanga si cele de centru-dreapta. Berlusconi a reiterat, la consultarile cu presedintele Giorgio Napolitano, disponibilitatea de a forma o coalitie cu fortele de centru-stanga avandu-l pe Pier Luigi Bersani sau alt lider democrat ca premier. "Pozitia noastra a ramas cea stabilita dupa aflarea rezultatelor alegerilor. Am fost si suntem in continuare dispusi sa formam un guvern de coalitie la care sa participe Partidul Poporul Libertatii, Partidul Democrat, Liga Nordului si Alegerea Civica", a declarat Berlusconi la finalul consultarilor cu presedintele tarii, excluzand posibilitatea sustinerii unui guvern tehnocrat, scrie MEDIAFAX.

Insa Luigi Zanda, liderul grupului democrat din Senat, a declarat ca este "foarte dificil" sa fie imaginata o coalitie cu principalul adversar, Partidul Poporul Libertatii.

Premierul desemnat Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat din Italia, a anuntat joi seara ca nu are majoritate parlamentara si a cerut interventia presedintelui.

Niciuna dintre principalele forte politice din Italia - coalitia de centru-stanga condusa de Pier Luigi Bersani, coalitia de dreapta condusa de Silvio Berlusconi si Miscarea Cinci Stele, a lui Beppe Grillo - nu au obtinut majoritate in Parlament in urma alegerilor legislative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.