Tabloidul britanic “The Sun” a publicat un articol stufos potrivit caruia britanicii risca sa fie exterminati de un bacil de tuberculoza netratabil pe care romanii il vor aduce in Marea Britanie in 2014.

Expertii citati in articol estimeaza ca un roman sarac si bolnav va imprastia bacilul numai stand pe scaun in metrou si va reusi sa imbolnavesca astfel intre 10 si 15 persoane pe an.

Potrivit publicatiei, Romania a ajuns capitala tuberculozei in Europa din cauza saraciei si a sistemului sanitar precar iar aceasta boala contagioasa face anual circa 35.000 de victime, dintre care circa 1.500 de cazuri nu raspund la tratamentele medicamentoase obisnuite. Din acest motiv s-ar putea ajunge in curand la un nou tip de TBC netratabil iar imigrantii din Europa de Est prezinta o adevarata amenintare pentru britanici.

Autorul articolului, Brian Flynn, povesteste despre vizita sa la Institutul “Marius Nasta” din Bucuresti, unde a vorbit cu medicii si pacientii si unde a aflat detalii (pe care le si prezinta in articol) despre aceasta boala. Flynn aminteste ca aceasta problema a ajuns si in alte tari europene, precum Olanda sau Italia, unde jumatate dintre pacientii care sufera de forma de TBC rezistenta la tratament ar fi din Romania.

Munca in constructii, in agricultura etc sunt slujbele pe care le au. Este si mai dificil daca traiesc sau lucreaza in multimi. Acesti oameni nu se fac bine. Trec granite, se misca. Este o problema periculoasa. Medicii din UK trebuie sa inceapa ca aiba grija pentru ca vine inspre noi. Este un dezastru pe cale sa se declanseze”, spune Brian Flynn in publicatia britanica The Sun.

Pentru a face totul cat se poate de credibil, articolul este insotit de o fotografie alb-negru de la inceputul secolului XX cu bolnavi minori la un sanatoriu unde erau ingrijiti prin metode rudimentare, cu „aer curat si odihna”, inainte ca tratamentele cu antibiotice sa fi aparut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.