Bulgaria si Romania sunt folosite mereu drept scuza convenabila pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, intr-un interviu pentru revista germana Focus.

Plevneliev sustine ca trebuie analizate date concrete inainte de lansarea unor acuzatii privind afluxul de romi din Romania sau din Bulgaria, relateaza site-ul Novinite.com, citeaza economica.net.

"Dintre cei 20.000 de romi romani si bulgari care s-ar fi mutat in Franta, doar 600 sunt din Bulgaria si doar 80 dintre ei stau in Franta ilegal", a subliniat el.

Comentand amanarea, din nou, a aderarii Bulgariei la Schengen, el cere o recunoastere a eforturilor tarii sale de a pazi granitele externe ale UE. El subliniaza ca Bulgaria a investit in total 100 de milioane de euro in acest domeniu si ca granita sa este sigura.

Atac revoltator la adresa Romaniei si Bulgariei in PE: "Nu aveti ce cauta in Uniunea Europeana"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.