Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a indemnat joi tarile vecine Iranului sa fie "vigilente" in privinta unei ingerinte "inamicale".

"Observam, in prezent, situatii de criza in mai multe parti ale lumii, provocate de ingerinta anumitor tari ce aspira sa isi arate forta si superioritatea", a declarat Ahmadinejad in cadrul unei conferinte internationale la Ashabad.

"Trebuie sa fim vigilenti si sa rezistam fortei si influentarii regiunii noastre, cu scopul de a ne proteja de demersuri inamicale", a subliniat el.

Ahmadinejad, dar si omologii sai afgan Hamid Karzai si pakistanez Asif Ali Zardari s-au reunit joi la Ashabad, capitala Turkmenistanului, cea mai inchisa fata de lume fosta republica sovietica, unde participa la sarbatorirea primaverii (Newroz), o sarbatoare foarte populara in Asia Centrala, scrie MEDIAFAX.

Puteri occidentale si Israelul suspecteaza Iranul ca incearca sa se doteze cu arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Presedintele american Barack Obama s-a prezentat miercuri ca un aliat de nclintit al Israelului, recunoscandu-i dreptul de a decide singur in legatura cu oportunitatea unei lovituri impotriva Iranului, in cursul unei vizite la Ierusalim.

Israelul s-a declarat, in noiembrie, "pregatit, daca este nevoie" sa declanseze un atac impotriva instalatiilor nucleare iraniene, o optiune evocata ulterior cu regularitate de catre autoritatile israeliene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.