Atacul cibernetic care ar fi vizat miercuri mai multe posturi de televiziune si banci din Coreea de Sud ar fi avut la baza o adresa IP din China, a anuntat Comitetul pentru comunicatii din Coreea de Sud intr-o declaratie publicata joi.

Atacul a afectat 32.000 de computere si servere ale presei sau ale unor companii financiare, a precizat comitetul. Oficialii sud-coreeni incearca sa afle cauza acestuia si actioneaza in vederea limitarii pagubelor, a adaugat sursa citata.

Atacul a infectat reteaua de computere a institutiilor respective cu un program care a incetinit sau a inchis sistemele, au afirmat oficialii si agentia Yonhap, scrie MEDIAFAX.

Suspiciunea s-a indreptat imediat catre Coreea de Nord, care si-a reinnoit recent amenintarile de razboi impotriva vecinului sau sudic, pe fondul intensificarii tensiunilor privind armamentul nuclear al Phenianului.

Un oficial sud-coreean familiar cu investigatia a declarat pentru CNN ca programul a fost plantat de hackeri, dar pentru moment nu se stie cum anume au reusit acestia sa patrunda in sistem.

Politia sud-coreeana a deschis, miercuri, o ancheta pe tema unui presupus atac cibernetic de amploare care ar fi afectat noua companii, intre care trei posturi de televiziune (KBS, MBC si YTN) si a mai multe banci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.