69 de tari membre ale ONU au semnat o declaratie in care cer ca tratatul privind comertul cu arme conventionale sa includa si munitiile.

„Un control complet al transferului international de munitie este fundamental pentru a atinge scopurile si obiectivele tratatului (...), munitiile trebuie sa fie controlate dupa modelul armelor“, se afirma in acest document, semnat mai ales de tari africane si latino-americane si prezentat in numele lor de Ghana.

Cele 193 de state membre ale ONU trebuie ca pana la 28 martie sa incerce sa ajunga la un acord pentru a incheia primul tratat international privind armele conventionale, o piata cu o valuare de peste 70 de miliarde de dolari anual.

Ele negociaza pe baza unui proiect de tratat elaborat in iulie care nu se ocupa de munitii in acelasi mod ca de alte categorii de armament. Aceasta exceptie a fost impusa de Statele Unite, principalul furnizor de arme la nivel international, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.