Regimul sirian a acuzat marti rebelii ca ar fi lansat o racheta cu un focos chimic in provoncia Alep (nordul Siriei), provocand moartea a 15 persoane, a anuntat agentia oficiala de presa Sana.

"Teroristii au lansat o racheta care continea produse chimice, in regiunea Khan al-Assal, in provincia Alep, omorand 15 persoane, majoritatea civili", a precizat agentia Sana.

Este pentru prima data cand regimul presedintelui Bashar al-Assad formuleaza o asemenea acuzatie impotriva "teroristilor", termen pe care il utuilizeaza pentru a ii desemna pe rebelii ce lupta impotriva puterii de la Damasc, scrie MEDIAFAX.

Comunitatea internationala si-a multiplicat avertizarile adresate Damascului impotriva recurgerii la armament chimic. Oficiali occidentali si israelieni si-au exprimat temerea ca acest armament ar putea sa ajunga pe mana anumitor factiuni de opozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.