CIA culege, in prezent, informatii despre islamisti radicali din Siria, cu scopul de a-i lichida, ulterior, prin intermediul unor atacuri cu avioane fara pilot, potrivit Los Angeles Times.

Citand fosti si actuali oficiali americani, sub protectia anonimatului, cotidianul scrie in editia de vineri ca presedintele Barack Obama nu a autorizat, inca, atacuri cu avioane fara pilot in Siria, dar ca serviciul de lupta impotriva terorismului din cadrul CIA a afectat recent mai multi agenti supravegherii unor militanti extremisti.

Agenti "insarcinati sa ii vizeze" au format o unitate impreuna cu unii colegi de-ai lor care au urmarit operatiunile efectuate de Al-Qaida in Irak. Anumite elemente ale organizatiei teroriste, scrie publicatia, s-ar fi retras in Siria si s-ar fi alaturat unor militii islamice antiguvernamentale.

Agentii "insarcinati sa vizeze" Siria sunt instalati la cartierul general al CIA, la Langley (Virginia), precizeaza ziarul.

Potrivit publicatiei, Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) mentine legaturi stranse cu serviciile de informatii saudite, iordaniene, dar si cu alte asemenea servicii active in Siria, scrie MEDIAFAX.

Combatanti islamici joaca un rol tot mai important in lupta impotriva fortelor guvernamentale siriene, subliniaza Los Angeles Times, un lucru care a condus la o noua crestere a interesului fata de acestia din partea CIA, adauga ziarul.

Departamentul de Stat american apreciza ca una dintre cele mai puternice militii siriene de opozitie, Frontul Al-Nosra, este o organizatie terorista ce nu poate fi distinsa de organizatia terorista Al-Qaida in Irak, releva publicatia americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.