Membrii Camerei Reprezentantilor statului Colorado, in vestul Statelor Unite, au adoptat marti legalizarea uniunilor civile intre persoane de acelasi sex, asa cum este cazul intr-o serie de state americane.

Legea, care a fost deja aprobata de catre Senatul acestui stat, a fost adoptata marti cu 39 de voturi la 26 si urmeaza sa fie promulgata la 1 mai de catre guvernatorul John Hickenlooper, un democrat.

"Desi acest proiect de lege nu este echivaelntul unei casatorii, el constituie un pas important", a declarat Rea Carey, directoarea Asociatiei National Gay and Lesbian Task Force.

"Vrem sa putem veni in intampinarea nevoilor familiilor noastre si sa le protejam ca pe oricare alta familie. Legea face acest lucru mai realizabil pentru toate cuplurile de acelasi sex care se iubesc si care se angajeaza, la nivelul intregului stat Colorado", a adaugat ea, potrivit MEDIAFAX.

Noua state, plus capitala federala americana, recunosc casatoria intre persoane de acelasi sex.

Insa exista, de asemenea, alte noua state, inclusiv Colorado, care, deoarece nu recunosc casatoria intre persoane de acelasi sex, autorizeaza uniuni civile sau parteneriate intre persoane de acelasi sex. In aceste state, cuplurile homosexuale pot pretinde drepturi asemanatoare celor acordate cuplurilor casatorite, dar fara sa aiba dreptul sa se casatoreasca.

Curtea Suprema va aborda acest subiect pe 26 martie, prin examinarea interdictiei casatoriei in California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.