Serviciile de securitate egiptene au interzis un documentar intitulat "Evrei din Egipt", cu o zi inainte de lansarea programata a acestuia, a anuntat marti Amr Ramses, regizorul documemtarului.

"Filmul a fost interzis de Securitatea Nationala" egipteana, a declarat telefonic Amr Ramses, de la New York.

Filmul prezinta viata membrilor comunitatii evreiesti egiptene in prima parte a secolului XX si exploreaza teme de identitate si toleranta. El urma sa fie proiectat in trei cinematografe, miercuri.

"Seful Biroului pentru Cenzura a spus ca Securitatea Nationala vrea o copie si au refuzat" difuzarea acestuia, a precizat Ramses.

Documentarul primise deja aprobarea Biroului pentru Cenzura, iar Ramses a anuntat ca va cere in justitie anularea interdictiei.

Anuntarea filmului a creat o reactie in Egipt, unde sunt create putine opere pe aceasta tema, scrie MEDIAFAX.

Cea mai mare parte a comunitatii evreiesti a parasit tara dupa criza Canalului Suez, in 1956, cand presedintele Gamal Abdel Nasser a expulzat evrei considerati neloiali fata de tara.

Comunitatea evreiasca mai numara doar cateva zeci de persoane si nu se manifesta public, de teama sa nu fie persecutata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.