Grupul ce reprezinta alesii de culoare din Congresul american i-a reprosat presedintelui Barack Obama ca nu a numit inca nicio persoana de culoare in noul cabinet, dupa realegerea sa in noiembrie.

"Deoarece continuati sa va numiti principalii consilieri, vrem sa subliniem importanta ca fiecare comunitate sa aiba un loc la masa", afirma presedintele Congressional Black Caucus (CBC) Marcia Fudge, democrat din Ohio (nord) intr-o scrisoare catre Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unite.

"Absenta pluralitatii vocilor conduce la adoptarea unor politici si proiecte care afecteaza in mod negativ persoanele de culoare", adauga aceasta in scrisoarea publicata luni.

Faptul ca majoritatea persoanelor de culoare (aprocimativ 93%) au votat pentru Obama la 6 noiembrie "agraveaza" frustrarea acestei comunitati, sustine aceasta, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama a fost criticat pentru ca a numit in mare parte barbati albi in cadrul cabinetului sau pentru cel de-al doilea mandat, precum Chuck Hagel, secretar al Apararii, sau Jacob Lew, secretar al Trezoreriei.

Singurul membru de culoare al cabinetului Obama, ministrul justitiei Eric Holder a fost numit in primul cabinet al lui Obama dupa alegerile din 2008.

Doi consilieri avand rangul de membrii ai cabinetului, reprezentantul american pentru Comert Ron Kirk si ambasadoarea americana la Natiunile Unite Susan Rice, sunt persoane de culoare.

Insa Kirk a anuntat deja ca va renunta la functiile sale. Iar presedintele l-a ales pe John Kerry ca secretar de Stat, dupa retragerea lui Rice, criticata de republicani ca a numit atac ceea ce s-a dovedit a fi atentat impotriva consulatului american de la Benghazi in Libia, la 11 sepembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.